Wat te verwachten tijdens en na een Personal Branding fotoshoot

Een tijdje terug heb je een post kunnen lezen over het voorbereiden van een fotoshoot en vandaag hebben we het vervolg! Namelijk een blog over wat je kan verwachten tijdens de sessie én na de sessie, ben jij er al klaar voor?

werkwijze-fotoshoot-new-fotografie

De tips over het voorbereiden heb je misschien al gelezen, en anders klik je hier! Voorbereiding is misschien wel het belangrijkste van de hele sessie, maar ik kan me voorstellen dat je de sessie zelf juist veel ingewikkelder en spannender vind. Gelukkig kan je nu gebruik maken van onderstaande tips en handigheidjes!

De fotoshoot zelf

Spannend! – Yesss, het is zo ver! Misschien heb je er heel erg veel zin in, of zie je juist een beetje tegen de sessie op. Geen probleem hoor, we doen het rustig aan en op jouw tempo. Vind je het echt heel spannend, geef dat dat gerust aan. Ik vraag dit ook altijd even aan je, zodat ik er rekening mee kan houden. Om de spanning extra weg te nemen mag je altijd één persoon meenemen! Tijdens het fotograferen ben jij de leider, maar natuurlijk help ik je op weg met poses, hoe je het beste kan gaan staan of zitten, etc. We doen het samen!

Inpakken – Misschien heb je een checklist gemaakt voor jezelf met alles wat je mee wilt nemen, loop deze nog een keertje goed door. Ik raad aan om een stevige tas mee te nemen die je makkelijk kan sjouwen. Misschien vind je een rolkoffertje wel heel handig, net zoals Elise van www.dyona.nl waar ik laatst een personal brandingsessie mee had! Ideaal als je veel zware spullen bij je wilt hebben!

Make-up en haar – Als je ervoor hebt gekozen om je lekker te laten verwennen door een visagist, stylist en/of kapster, heb je het lekker makkelijk. Als je lekker zelf aan de slag gaat, zijn deze tips handig voor jou. Zet je make-up iets meer aan dan hoe je het normaal zou doen, maar overdrijf niet. Hetzelfde geldt voor je haar, doe het lekker zoals jij je prettig voelt. Om glimmen te voorkomen kan je het beste geen producten met SPF gebruiken, deze weerkaatsen namelijk het licht (geleerd van Milan van SkinConfidence). Mocht je dit liever niet weglaten, neem dan een transparante poeder met een kwast mee. In verband met de hygiëne heb ik dit zelf helaas niet bij me. Neem je make-up, kam, borstel en/of haarstyling producten ook mee, zodat je het tussendoor bij kan werken. Reinigingsdoekjes kunnen ook altijd handig zijn!

Ik ben ziek, help! – Helaas, niets aan te doen. Ziek is ziek en ik heb liever dat je afzegt, dan dat je ziek op de foto staat. Meld je alsjeblieft zo vroeg mogelijk af door mij te bellen. Als ik niet opneem, stuur dan even een berichtje via Whatsapp. We plannen dan een nieuwe datum, terwijl jij weer lekker je bed in duikt! 😉

new-fotografie-professionele-fotograaf-veenendaal-personal-branding-zakelijk-portret-7

Na de fotoshoot

Communicatie – Als ik jou was zou ik eerst lekker op de bank ploffen, want zo’n fotoshoot voorbereiden én laten maken kost veel energie! Ik ga zo snel mogelijk aan de slag met het bewerken van de foto’s en het kan zijn dat ik hiervoor nog het een en ander aan je wil vragen, bijvoorbeeld of je iets weggewerkt wilt hebben of niet, of de kleuren naar wens zijn, of als ik twijfel of je een foto leuk vindt of niet. Dit doe ik vaak via de mail, maar als je het fijner vind als ik je een appje stuur kan dat ook! Check je af en toe eventjes op een berichtje van mij? Als het dringend is bel ik je gewoon eventjes 😉

Levering – Ik probeer altijd binnen 2 weken de foto’s te leveren, duurt het langer dan geef ik dat aan. Het kan ook zijn dat de foto’s eerder klaar is en natuurlijk zal ik ze dan meteen naar je mailen. Tussendoor vind ik het leuk om alvast een preview te geven, zeker als je wat langer moet wachten tot de hele serie klaar is!

Klaar voor gebruik! – Als je de foto’s hebt gekregen, kan je ze lekker gaan gebruiken! Mocht je er achter komen dat een foto verkleind moet worden, laat het dan even weten en ik zal het voor je regelen! Ook als je hulp nodig hebt bij het gebruik, mag je mij altijd om hulp vragen. Bijvoorbeeld als je twijfelt of je beter foto 1 of foto 2 bij een bepaalde tekst moet plaatsen. Ik zou het ook heel tof vinden als je mijn naam vermeld bij de foto’s 🙂

Controle – Vaak neem ik enkele tijd na het leveren van de beelden nog even contact met je op om te vragen of je tevreden bent en of je de foto’s al aan het gebruiken bent. Ik vind het altijd super leuk om te horen of het allemaal lukt met het gebruiken, of je leuke reacties hebt gekregen en of je ergens hulp bij nodig hebt!


Zie ik jou binnenkort?

Nu je een beetje weet hoe je je moet voorbereiden op een fotoshoot en wat je kan doen tijdens de sessie en na de sessiee, ligt de drempel om een afspraak te maken misschien al iets lager. Twijfel je nog, bel of mail me dan gerust even. Dan kunnen we samen even kletsen en kijken wat er bij jou past! Hopelijk tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *