Waarom mijn visitekaartje niet goed is

Eigenlijk moet ik me zelfs schamen! Niet dat mijn visitekaartje lelijk en onprofessioneel is, maar omdat er iets heel belangrijks ontbreekt: een foto van mijzelf! Deze blog heb ik samen met Nicole Adelaars geschreven toen ik 24 september mijn blogtraining had. Dit onderwerp is voor mij ook heel goed en jullie kunnen in de toekomst veel meer informatieve blogs van mij verwachten! Wil jij weten waarom een foto eigenlijk wel thuis hoort op een visitekaartje? Lees dan verder!


Herkenning

Wanneer gebruik je nu eigenlijk visitekaartjes? Meestal bij een (netwerk)event waarbij je ook nieuwe contacten gaat leggen. Deze mensen zien jou misschien wel voor het eerst en met een beetje pech vergeten ze jouw gezicht. Zeker wanneer ze veel mensen gesproken hebben.

Zelf heb ik ook vaak het ‘oh wie was dat ook alweer’ probleem als ik na afloop van een event de kaartjes bekijk. Als ik een foto zou zien van de persoon waarmee ik gepraat heb, dan herken ik je weer. Herkenning is zo ontzettend belangrijk!

Nu heb ik wel een hele uitgesproken branding, dus bij mij is het probleem misschien niet heel groot. Maar wanneer jij geen opvallend kaartje hebt die er niet echt tussen uit springt, dan is een foto sowieso een verstandige zet!


Wat is nu een goede foto?

Als ik je zou mogen adviseren, kies dan een close-up van jezelf waar je gezicht duidelijk te zien is. Dit is geen selfie, ook geen vakantiefoto, maar een professioneel, zakelijk portret wat past bij jouw bedrijf en branding. Een witte achtergrond zie je heel vaak, maar dit is echt niet nodig. Je kan zo veel doen met de opmaak van jouw kaartje, dat een foto met een mooie achtergrond juist heel erg goed voor je kan werken.

Do

Nadine-van-spanje-new-fotografie-fotograaf-veenendaal

Don’t

Houd er rekening mee dat businesskaartjes relatief klein zijn en dat het gaat om je gezicht. Hoewel beide foto’s hierboven gaaf zijn, zou ik de eerste kiezen in plaats van de tweede. Foto een is duidelijk, rustig en herkenbaar. Foto twee is druk, mijn gezicht is niet goed zichtbaar en de foto is aan de drukke kant. Voor Instagram of een blog is het een goede foto, maar op een visitekaartje is dat hem niet.

Natuurlijk is er helemaal niks verplicht. In sommige situaties kan het veel mooier zijn als jij heel subtiel in beeld staat. Het hangt helemaal af van het design van jouw kaartje!


Nadine at your service (+ korting)

Denk je nu ook ‘shit, ik vind zo’n foto op mijn kaartje ook wel waardevol, maar ik heb geen recente foto’, dan ga ik je helpen! Als wij samen aan de slag gaan met foto’s voor jouw personal branding, zit daar altijd een geschikte foto tussen voor je visitekaartje. Vaak is deze ook als profielfoto erg geschikt!

Het is natuurlijk het beste als jouw foto in dezelfde stijl is als de andere foto’s die je publiceert op bijvoorbeeld Instagram, je website, je e-book, etc. Houd daar dus ook rekening mee als je nu na gaat denken om een nieuwe foto te laten maken.

Speciaal voor jou geldt tot en met woensdag 16 oktober een leuke korting. Jij krijgt namelijk 10% korting op een ‘pretty’ pakket en 15% op een ‘pretty much’ en op een ‘very much’ pakket! Bekijk deze pagina voor meer info over de pakketten! Ik hoop je snel te spreken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *