Waarom een online showroom?

Het is inmiddels 2019 en heel veel gebeurt tegenwoordig digitaal. Je koopt in een webshop, je communiceert via Whatsapp en je kiest een bedrijf uit via een website of zelfs via social media. Ja, echt waar! Als ondernemer in de interieurbranche kan je niet meer achter blijven. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je een mooie, recente, online showroom creëert! Daphne Jansen, een expert in de interieurbranche, geeft 5 redenen waarom een online showroom een musthave is!

Ik heb toch een echte showroom?

Dat is top! De mensen die daar komen kan je meteen aanspreken en misschien vragen ze zelfs al om een offerte! Natuurlijk moet je deze mensen dan wel in je showroom uitnodigen en dan is het juist heel fijn om je online showroom daarvoor te gebruiken!

Tegenwoordig zijn bijna alle doelgroepen wel online te vinden. Als je jouw projecten laat fotograferen en deze foto’s online deelt met de uitnodiging om eens naar je showroom te komen om de materialen eens in het echt te zien en te voelen, dan zou dat toch heerlijk zijn? Deze mensen zijn namelijk al beter overtuigd door de foto’s dan mensen die ‘zomaar’ naar jouw showroom komen om even te kijken wat je nou precies kan maken.

De voordelen van een online showroom

Als we gaan kijken naar de voordelen, is een online showroom een stuk voordeliger. Je hoeft minder vierkante meters te huren of te kopen en daarnaast hoef je ook geen extra keukens, woonkamers, slaapkamers, etc. na te bouwen. Het enige is dat je af en toe een goede fotograaf moet inhuren (pssttt, kies mij! :p) en misschien wat extra kosten moet maken voor online marketing (en dat hoeft niet eens perse, daar kan ik je ook mee helpen binnenkort).

Een online showroom is ook veel recenter dan een offline showroom. Je stuurt veel sneller een fotograaf om de paar maanden op pad, dan dat je om de paar maanden jouw showroom gaat verbouwen. Zo kan je altijd recent werk laten zien én voorkomen dat jouw uitstraling niet volgens de laatste trends is.

new-fotografie-veenendaal-professionele-fotograaf-7
Fijri Interieurbouw, Hanssen Interior Design

Expert aan het woord

Ook wilde ik het woord laten aan een interieur expert. Daphne Jansen is Interieur Designer en binnenkort komt haar website www.daphnejansen.com online. Tot die tijd kan je haar via Instagram volgen! Daphne geeft 5 redenen waarom een online showroom een musthave is.

 • Jouw ‘visitekaartje’ is altijd en overal ter wereld beschikbaar!
 • Met jouw online showroom kunnen ook klanten of mensen uit jouw netwerk je werk voor jou verkopen en tonen aan anderen. Een perfect middel voor mond tot mond reclame!
 • Een mooie website werkt als een inspiratiebron voor klanten en volgers.
 • Ook als je niet zo’n netwerker bent, kan jouw online showroom dienen als een opstapje voor een gesprek ook heb je op deze manier altijd goede voorbeelden bij de hand!
 • Een online showroom vormt eigenlijk je digitale persoonlijkheid en kan altijd vormgegeven worden passend bij jou of jouw diensten!

Daphne sluit af met de tip dat het in bepaalde gevallen goed is om online en offline met elkaar te combineren als je je klanten ook offline wilt ontvangen. Daarbij moet je niet vergeten om de showrooms beide even veel liefde en aandacht te geven om het juiste uit te stralen!


Ben jij overtuigd en wil jij meer informatie over het laten maken van steengoede foto’s voor jouw online showroom? Neem dan contact met mij op, dan gaan we gewoon eens vrijblijvend kijken naar de mogelijkheden voor jou!

2 gedachten over “Waarom een online showroom?

 • 5 september 2019 om 10:53
  Permalink

  Je argumenten voor het inrichten van een interieur-showroom zijn erg overtuigend. Je kunt tegenwoordig niet meer zonder internet als visitekaartje. Het is ook zo makkelijk om up-to-date te houden. Ik ga er zeker over nadenken.

 • 11 september 2019 om 09:52
  Permalink

  Bedankt voor je reactie! Als ik eens met je mee kan denken ben je van harte welkom om eens koffie of thee te komen drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *