New Fotografie – Social media fotografie workshop basisonderwijs

Sinds kort geef ik workshops aan bovenbouw van de basisschool. Hier leren kinderen hoe ze met hun telefoon mooie foto’s kunnen maken, maar nog belangrijker: hoe ze met de foto’s om moeten gaan als ze deze op social media willen plaatsen.

Uit eigen onderzoek bleek dat 90% van de kinderen één of meerdere social media accounts heeft en dat ouders aangeven dat maar liefst 40% van deze kinderen geen idee heeft welke foto’s en andere content ze beter wel en niet kunnen plaatsen. Er is dus echt behoefte aan voorlichting en hoe leuk is het als dit op een actieve, leuke manier kan?

Kinderen krijgen tips en tricks over fotograferen met hun telefoon en gaan zelf opdrachten uitvoeren. Ook kunnen ze zelf met een echte professionele camera een portret maken van hun klasgenootjes in mijn pop-up studio. Natuurlijk wordt er ook een deel van de workshop besteed aan voorlichting over social media, bijvoorbeeld over de onderwerpen ‘wat zijn de gevolgen van het plaatsen van een foto’, ‘wie kan jouw foto zien?’, ‘welke foto’s kan je beter niet online zetten?’ en ‘hoe kan je je accounts goed beveiligen?’, etc. Ook de leerkrachten en ouders krijgen informatie over wat ze moeten weten wanneer hun kinderen of leerlingen social media gebruiken.

Zelf heb ik ervaring gehad met het plaatsen van verkeerde content en wil door middel van deze workshops deze ervaring delen met kinderen die nu in dezelfde fase zitten met social media toen ik die fouten maakte. Ik heb jarenlang danslessen gegeven en vind het fantastisch om voor een groep tieners te staan en ze iets te leren!

Wilt u dat ik deze workshop kom geven? Neem dan zeker even contact met mij op, super leuk!