New Fotografie – Nadine van Spanje

Mijn naam is Nadine van Spanje (11-01-1997) en ik ben sinds 2015 professioneel fotograaf en een jonge ondernemer. Ik fotografeer content voor bedrijven die goed past bij hun identiteit en zet mijn titel ‘ROC A12 Student-ondernemer 2017/2018’ in om andere jonge ondernemers te helpen starten.


Al tijdens mijn studie fotografie schreef ik mij in bij de KvK, omdat ik de ambitie had om zelfstandig ondernemer te worden. Inmiddels is deze studie volledig afgerond en kan ik mij zoveel mogelijk op het ondernemerschap en mijn opdrachtgevers gaan focussen. Naast het ondernemen ben ik twee avonden per week ben ik te vinden als bediende bij de plaatselijke bowlingbaan, omdat ik nog steeds geen afscheid kan nemen van deze super toffe plek!

Eigenlijk heb ik van kinds af aan al gefotografeerd. Op vakantie kreeg ik altijd een wegwerpcamera van mijn ouders, maar die zeiden wel altijd ‘gebruik je opnamen goed, want je krijgt maar een camera!’ Op de middelbare school kreeg ik mijn eerste compact camera, omdat ik op werkweek ging naar Londen. Deze camera is heel erg veel gebruikt, zo veel dat hij er op het gegeven moment mee ophield. Toen vond ik de spiegelreflex van mijn vader in de kast, dit was een simpel model, waar ik heel erg veel mee heb geoefend. Inmiddels heb ik mijn eigen, professionele apparatuur aangeschaft met de nodige accessoires. Hiermee kan ik optimaal gebruik maken van mijn vaardigheden als fotograaf en kan ik ondernemers van topkwaliteit voorzien!

Natuurlijk ben ik niet alleen maar fotograaf, maar ook gewoon Nadine. Ik heb een passie voor muziek, vooral muziek van voor mijn tijd. Alle LP’s van mijn ouders én de platenspeler staan op mijn zolderkamer en ik vul zo nu en dan de collectie aan. Mijn favoriete artiesten zijn David Bowie, Dire Straits en Bon Jovi, verder zijn het vooral losse titels die mij aanspreken.

Verder houd ik van tattoo’s, gezellig kletsen met vriendinnen, shoppen en ik kan heel blij worden van mooie make-up producten!