Mindset en fotografie

Ik wil fotografie niet ineens heel zweverig maken, maar er staat niet voor niets ‘Never look back, walk tall, act fine’ bovenaan mijn website. Deze songtekst van David Bowie past heel erg bij mijn visie op het fotograferen van ondernemers. In dit blog leg ik uit hoe deze mindset jou kan helpen met het gebruiken van fotografie voor jouw bedrijf!

mindset-new-fotografie-fotograaf-veenendaal-bedrijfsfotografie-personal-branding1

Veel ondernemers vinden het toch wel erg spannend om, misschien wel voor het eerst, foto’s te laten maken van hun bedrijf, hun projecten, hun producten of van zichzelf. Is dat logisch? Ja! Is het nodig? Nee!

Onzekerheid

Als je met de juiste mindset foto’s laat maken, zal je zien dat het veel natuurlijker en waardevoller voor je zal zijn. Er zit namelijk heel veel verschil in ‘Hmmm, nou ik probeer het wel’ en ‘Yesss, eindelijk prachtige, nieuwe foto’s!’ In de ene uitspraak zit veel twijfel en de andere is juist erg positief en vastberaden. Het is helemaal niet verkeerd om onzeker te zijn, dat is iedereen altijd wel een beetje kan ik je uit ervaring vertellen. Het is alleen zonde als de onzekerheid gaat overheersen, want dan kom je minder goed over dan wanneer je er echt voor gaat.

Lastig hè? Ik weet het, toen ik voor het eerst foto’s liet maken voor mijn bedrijf was ik ook te onzeker en nu zie ik dat terug in de foto’s en daar baal ik van, ondanks dat ze prachtig zijn geworden! Inmiddels heb ik er helemaal geen last meer van. Ik zie nu namelijk het belang in en weet wat voor positiefs goede foto’s kunnen brengen, of het nu portretten, interieurfoto’s of bedrijfsfoto’s zijn!

new-fotografie-veenendaal-professionele-fotograaf-7

Een goede mindset voor fotografie

Het feit dat je al interesse hebt om een professionele fotograaf in te schakelen laat al zien dat het de goede kant op gaat met die mindset van jou! Blijkbaar vind jij jouw bedrijf of jezelf waardevol genoeg om toch gewoon de foto’s te laten maken, super goed! Nu de overige onzekerheid nog even minimaliseren!

Kijk eens om je heen, open Instagram of LinkedIn of ga gewoon eens een rondje lopen op een plek waar veel bedrijven zitten. Zie je al die mensen die al staan te shinen met die prachtige foto’s en wat vind je daar nu van? Gaaf toch? Probeer nu eens voor je te zien dat jij ook zulke foto’s het, voelt toch wel goed dacht ik zo! Jij bent het hartstikke waard om net zo hard of misschien zelfs nog harder te stralen dan al die mensen! Weet je waarom? Jij bent iemand met een passie, vaardigheden, kennis, vakmanschap en een verhaal! Allemaal dingen waarmee jij én jouw bedrijf kan én mag stralen! Never look back, walk tall, act fine!


Toch lastig?

Geen probleem, als je het fijn vind kunnen we eerst even bellen of skypen om te kijken of fotografie iets voor jou is. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je er toch nog niet helemaal klaar voor bent, of juist nog even net een duwtje in je rug van mij nodig hebt! Heb jij al wel besloten dat je wil investeren in fotografie voor je bedrijf, dan hoor ik het ook graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *