Mijn fotografie apparatuur

Ik krijg altijd veel vragen over de apparatuur die ik gebruik en daarom besloot ik om daar eens een blogpost aan te wijden. We beginnen vast met de notitie dat ik van mening ben dat het echt niet nodig is om alle populaire objectieven en body’s te hebben. Ik heb goed gekeken naar wat er bij mij past en dat is het aller belangrijkste. Wat ik dan precies heb? Lees verder!

Ik gebruik sinds 2013 een spiegelreflex camera en wil voorlopig ook nog niet naar een systeemcamera toe, omdat ik dit veel fijner in de hand vind liggen. Ik begon trouwens met een Canon 400D uit 2007, de camera van mijn vader. Daarna werkte ik met de Canon 70D en inmiddels al 1,5 jaar met de Canon 6D Mark II!


Mijn fotografie apparatuur lijst

  • Body: Canon 6D Mark II
  • Objectieven: 17-40mm, 24-105mm, 50mm, 70-300mm, allemaal van Canon
  • Reportageflitser: Yongnuo Speedlite YN600EX-RT II
  • Statief: Velbon Videomate 638
  • Flitsset: Falcon Eyes SSK-2250D
  • Software: Adobe Lightroom & Adobe Photoshop
  • Computers: Macbook Pro & iMac

Uiteraard zijn er nog accessoires zoals SD-kaarten, een grijskaart, tape, tetheringkabels, reflectieschermen, extra accu’s, batterijen, etc.

Het belang van apparatuur

Ik ga niet zeggen het niet belangrijk is welke apparatuur je gebruikt, maar het belangrijkste is dat je weet hoe het werkt. Natuurlijk moet ik professionele apparatuur hebben, maar ik zie zo veel hobby fotografen die de allerduurste spullen hebben, maar er niks mee kunnen. Snap je? Ik heb bijvoorbeeld ook niet de ‘beste’ body die er is, maar deze body past bij mij. Hij heeft een fullframe sensor (waar dus meer pixels op kunnen), wifi voor als ik een kleine ruimte moet fotograferen en zelf niet meer in de ruimte pas en hij heeft een uitklapbaar scherm (ideaal voor kleine mensen zoals ik!). Ik heb mijn apparatuur dus uitgekozen met de gedachte dat het perfect bij mij moet aansluiten.

Wat is dan het allerbelangrijkste?

Wat mij betreft zijn dat mijn fotografie-vaardigheden. Ik heb 4 jaar fotografie gestudeerd, dus weet heel erg veel van de techniek. Daar komt ook een stukje talent en passie bij kijken, want als je dat niet hebt, heeft de rest ook geen zin. Je moet niet alleen weten hoe je apparatuur werkt, je moet ook een goed beeld kunnen creëren, concepten kunnen maken, kunnen communiceren, etc.


Ben jij op zoek naar een camera? Kijk dan echt even verder dan je neus lang is. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan je niveau, budget, wat je wilt gaan fotograferen, etc. Heb je hulp nodig met kiezen, stuur me dan gerust een berichtje. Dan kijk ik mee! Heb jij een camera? Laat me dan in de reacties weten welke dat is. Ik ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *