Mijn 2019, een recap

2019 was voor mij een jaar met up’s en down’s. In januari werd ik geopereerd, toen wist ik niet dat ik door die operatie deels arbeidsongeschikt zou raken. Toch heb ik doorgepakt, want wat moet je anders? Ik sloot me aan bij een netwerk, ging een kantoor huren en nam mijn eerste stagiaire aan. Ook had ik de allerleukste klussen die ik maar kon bedenken! Lees verder voor mijn jaaroverzicht!


Januari

In januari deed ik het allerlaatste fotoshoot kinderfeestje voor The Celebrate Factory, alleen wist ik dat toen nog niet. Ook vierde ik mijn 22e verjaardag en werd ik dus geopereerd. Maanden van herstel zouden volgen, ook dat wist ik toen nog niet… Haha!


Februari

Door mijn operatie was februari ook niet zo boeiend. Veel afspraken bij de dokter en fysio en een boel Netflix. Jantine, mijn beste vriendin kwam terug uit Engeland en zij nam mij mee om even wat leuks te doen. Onderweg kwamen wij dit leuke en toepasselijke bord tegen waar ik echt wel even mee op de foto moest gaan!


Maart

In maart pakte ik mijn allereerste fotografieklus weer op, een rondje interieurs voor Fijri Interieurbouw! Het was heel pittig, maar wel weer heerlijk om aan het werk te zijn voor een leuk bedrijf. Onderweg kwamen we een banner tegen met een van de foto’s die ik voor ze maakte, super gaaf om te zien!


April

In april vierde ik mijn 3,5e bedrijfsverjaardag! Dit vierde ik met een compleet nieuwe huisstijl, een nieuwe website én een gloednieuw aanbod! Ik nam afscheid van alle particuliere fotografie en richt me nu alleen nog op personal branding- en interieurfotografie! Ook deed ik nog een paar klussen, het ging langzaam weer de goede kant op!


Mei

In mei begaf de accu van mijn macbook het, ik schafte toen eindelijk een iMac aan. Die stond bovenaan mijn verlanglijstje en ik had er al een poosje voor gespaard. In mei stroomden de leuke klussen ook weer binnen. Een aantal vaste klanten en een boel nieuwe. New Fotografie was weer gestart! Wel kwam ik er achter dat ik dystrofie over had gehouden van de operatie en dat de zenuwschade blijvend was. Ik begon daarom ook met Focus op Ondernemerschap, coaching voor startende fotografen!


Juni

Juni was echt heel druk met fotosessies, maar dat komt ook vanwege het weer en omdat het voor veel ondernemers een redelijk rustige maand is. Midden in de drukte had ik een weekje vrij gepland, maar eigenlijk was het alleen het weekend in Groningen dat ik echt vrij was. De rest van de week was ik toch aan het werk, wat ik eigenlijk vooral heel leuk vond! In Groningen bezochten we Pieterburen en daar adopteerde ik Elmo, een zeehondje!


Juli

In Juli vervolgden de klussen zich en deed ik zelf ook weer een personal branding fotosessie bij Amy Hengst. In de avonden en in de weekenden was ik vooral veel aan het klussen in/voor mijn eigen (slaap)kamer en voor mijn opa. Dit bleek achteraf de laatste keer dat ik samen met mijn oom aan de slag was geweest met klussen bij opa, in oktober overleed mijn oom. Ik weet nog wel dat mijn opa hem de schuld gaf dat mijn -nog natte- net geschilderde balkjes omgedraaid waren op de natte kant en dat ALLES weer opnieuw kon… We hebben er goed om kunnen lachen!


Augustus

Augustus was toch wel de aller druktste maand dit jaar. Veel shoots, leuke afspraken en lekker weer! Ik heb super veel interieurs en leuke mensen voor de lens gehad, dat verveelt nooit! Daphne Jansen maakte tijdens de shoot nog een aantal toffe behind the scene foto’s!


September

In September kreeg ik het goede nieuws dat ik mij aan mocht sluiten bij het BNI Netwerk in Veenendaal, BNI Pluto. Ook huurde ik vanaf september een kantoor bij Flexxin en werd als leerbedrijf erkend. Tijd voor een stagiaire dus! Binnen de kortste keren had ik Liza gevonden, die later in het jaar zou gaan beginnen! Ook volgde ik de VIP coachingdag bij Kim Hendriks, waarmee ik echt grote stappen gemaakt heb!


Oktober

Ook oktober was lekker druk, vooral met BNI. Ik wilde graag zo snel mogelijk iedereen leren kennen en plande veel gesprekken in met mede-leden. Ook bestond mijn bedrijf 4 jaar, maar dat werd overschaduwd door het overlijden van mijn oom… Oktober was ook de maand waar ik mijn eerste VIP coachingdag van Focus op Ondernemerschap gaf en dit was zo leuk!! Daarnaast weer gezellig veel fotosessies, onder andere met Celeste die een toffe behind the scene foto maakte!


November

In oktober begint vaak mijn ‘laagseizoen’. Het is vaker slecht weer en overal begint de decemberversiering alweer tevoorschijn te komen bij bedrijven en in woningen. Dit zorgt ervoor dat interieurfoto’s te seizoensgebonden worden en dat is zonde. Hier en daar had ik nog een leuke fotosessie, maar het waren deze maand vooral netwerk-afspraken en besprekingen voor sessies voor volgend jaar. Eind november kwam eindelijk mijn stagiaire Liza, ik ben echt heel blij met haar!


December

December is nog gaande, maar het wordt een leuke maand hopelijk! Met de fotosessies is het zuinig, maar we vermaken ons prima met leuke afspraken, kerstkaarten maken en schrijven en meezingen met kerstliedjes! We bereiden al het een en ander voor voor januari, want dat wordt echt gekkenhuis! Vanaf 20 december gaan wij lekker met vakantie, waar we ondertussen best wel weer aan toe zijn 🙂


Hoe was jouw 2019? Laat het mij weten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *