Je successen vieren als zzp’er? Zo doe je dat!

Als het jaar ten einde loopt, gaan veel bedrijven met hun personeel iets leuks doen. Een borrel, uit eten, een activiteit, etc. Het is een manier om het gezamenlijk de successen te vieren en om het jaar op een leuke manier af te sluiten. Maar als zzp’er is het een stuk minder gebruikelijk om iets voor jezelf te organiseren. Toch denk ik dat het heel belangrijk is om even stil te staan bij succes en die ook te vieren. Ik geef je vandaag 5 tips, zodat jij ook een leuke manier kan vinden om het te vieren!


Wees toch niet zo bescheiden!

Veel zzp’ers denken bij zichzelf ‘Ja ach, het zal allemaal wel. Zo veel stelt het niet voor.’ Ik denk dat dit de verkeerde mindset is. Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet, succes hebben. Zelfs een klein succesje is al succes. Om even een voorbeeld te geven, ik heb mijn omzetdoel bij lange na niet gehaald, maar dat kwam door de enorme tegenslagen die ik had vanwege mijn gezondheid. Is het dan niet prima om dat los te laten en te vieren dat ik toch gewoon door ben gegaan en wat ik daardoor wél gehaald heb?

Maar hoe? Je gaat niet met je hele bedrijf uit eten als je in je uppie bent. Ook als je denkt ‘ja, maar het kost geld’, dan is er altijd wel iets wat binnen een klein budget past.


1. Spreek met een klein groepje medeondernemers af om een leuke activiteit te doen

Hoe simpel is het eigenlijk? Plaats een oproepje op Instagram, LinkedIn of Facebook of er ondernemers in zijn voor het idee. Uit eten, bowlen, een gezamenlijke workshop. Ideaal om ook weer nieuwe mensen te leren kennen en te netwerken. Uiteraard is het mega gezellig en als zzp’er is het soms fijn om wat mensen om je heen te hebben!

2. Plan alvast een vakantie in

Dat kan een workation zijn, een weekendje weg, 2 weken naar de zon of gewoon een weekje lekker thuis onder een dekentje op de bank. Even tot rust komen is ook een goede traktatie voor jezelf. Zelf heb ik ook een vakantie gepland. Mijn stagiaire heeft -vind ik- gewoon recht op haar kerstvakantie, waardoor ik besloten heb om die twee weken ook vakantie te nemen. Lekker top 2000 luisteren, kerst vieren, oud en nieuw, afspreken met vrienden en vriendinnen, heerlijk!

3. Doe iets wat je heel erg graag zou willen

Zou je graag die ene coachingsdag willen doen, wil je nieuwe visitekaartjes, een nieuwe laptoptas of wil je eindelijk wat professionele foto’s ;)? Trakteer jezelf als hier ruimte voor is! Zie het als een beloning voor het harde werken en een investering in het nieuwe jaar!


4. Ga naar een event of netwerkborrel

Dit komt eigenlijk in de buurt van tip 1, maar toch is het weer net even een beetje anders. Je koopt een kaartje en gaat. Er is al een programma en er komen allerlei mensen die je misschien helemaal niet kent. Zelf heb ik een borrel georganiseerd voor fotografen in Veenendaal, omdat ik de helft niet ken en we samen best een goed team kunnen vormen. Ik ga een programma maken voor iedereen, zodat we tijdens de borrel gezamenlijk kunnen sparren over onze doelen en plannen voor 2020. Ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat worden! Ohja, een tipje: mijn businessbuddy Esmeralda van Veritas Advies organiseert 10 januari 2020 een nieuwjaarsborrel! Hou haar Instagram in de gaten voor de kaartverkoop!

5. Plan een dagje me-time in

Lekker naar de kapper, je nagels laten doen en shoppen, of juist een Netflixmarathon houden samen met een vriend of vriendin of gewoon lekker in je eentje! Plan 1 dag vrij en go with the flow. Doe iets waar je normaal niet echt veel tijd voor hebt, maar wat je wel echt heerlijk vind om te doen. Succes gegarandeerd!


Weet jij al welke successen je gaat vieren en hoe je dat gaat doen? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *