Gastblog: #momboss Bo Theijs

Nog een gastblog! Twee in korte tijd, maar dat kwam even zo uit. Alleen maar extra leuk denk ik, misschien zijn jullie me ondertussen al een beetje zat geworden elke woensdag, haha! Vandaag de eer aan Bo Theijs, collega fotograaf uit hetzelfde stadje als waar ik woon! Bo is moeder van haar dochtertje Liv (1) en woont samen met haar partner Tim. Bo is dus moeder, fotograaf én werkt ook nog in loondienst. Hoe ze dat doet lees je vandaag!


Nadine vroeg mij om een blog te schrijven over ouderschap en werken. Ik wacht nog steeds op het moment dat ik slapend rijk wordt… Niet dat ik nu veel slaap.. flauw grapje.

Ik werk met veel plezier 24 uur voor een werkgever, dit doe ik bewust omdat ik het nu op dit moment echt heel erg naar mijn zin heb. Naast mijn baan werk ik gerust soms 40 uur of meer en dat gaat goed omdat ik hele lieve zussen, (schoon)ouders en vrienden heb die zo nu en dan willen oppassen. Normaliter probeer ik mijn parttime dagen natuurlijk vrij te zijn voor Liv, ik heb er immers voor gekozen om van 40 naar 24 uur te gaan omdat ik zoveel mogelijk ook bij Liv wil zijn. Maar als zelfstandig ondernemer wil ik ook flexibel zijn. Hoe doe ik dat dan!?


Plannen

Ik vraag altijd eerst of mijn klanten in het weekend kunnen. Vaak is dit mogelijk als het om familie, vriendinnen, zwangerschap, couple of newborn fotografie gaat. Maar voor mijn zakelijke klanten is doordeweeks natuurlijk veel beter. Ik ben daarin dan wel beperkt en kan dus ook maar 2 opties aanbieden, dinsdag of vrijdag. Vaak weet ik van te voren wanneer een reportage gaat plaatsvinden en dan probeer ik voor mezelf en natuurlijk voor Tim en Liv 1 dag zeker in het weekend vrij te zijn. Sowieso neig ik altijd naar een dag weekend. Maar aan de andere kant ben ik ook weer zo flexibel dat ik toch op de vrijdag, zaterdag en zondag werk heb.

Na bewerken oftewel editen doe ik toch vaak ’s avonds als Liv naar bed is. Wat ook wel weer een goede uitkomst is, is dat Tim soms pas laat thuis is. Dan voel ik mij ook minder schuldig als ik in mijn kantoor enkele uren achter elkaar edit (Als Liv geen doorkomende tanden heeft en lekker doorslaapt). Het komt ook wel eens voor dat ik zo goed en wel achter mijn pc zit en Liv mij nodig heeft en dan komt er soms helemaal niks van editen terecht en loop ik achter, soms…

Ik denk eerlijk gezegd dat alle moeders dat wel eens hebben, Voelt het alsof ik tekort schiet of ik nooit thuis ben, zelf als ik boven op kantoor zit. Zodra ik dat voel, probeer ik direct iets meer tijd vrij te maken of ik maak het kenbaar bij Tim en die weet het dan weer zo te brengen dat het eigenlijk allemaal wel meevalt.


Het huis en elkaar

En dan heb je nog dat huis wat ik perse schoon wil houden en de was die gedaan moet worden.. Ja, dat lukt niet altijd. Ik ben ook het type die zo’n geweldige huisvrouw wilt zijn en alle ballen hoog wilt houden, met het motto kijk mij dit eens allemaal doen.. Nee, dat lukt niet, hoe graag ik ook wil dat Liv op een schone vloer kruipt of elke week in een schoon bed ligt. Nee, dat lukt me niet, niet alleen tenminste. We verdelen de taken meestal, of ik dan vind of ze goed gedaan zijn laat ik mij niet over uit, mannen maken toch iets anders schoon dan vrouwen.

Ik vind het toch ook wel heel belangrijk dat wij, Tim en ik ook tijd voor elkaar hebben al is het een potje kaarten of languit op de bank. Ik wil ook altijd heel graag van alles doen, winkelen met vriendinnen of lekker wijntjes drinken in de kroeg. Hier moet ik echt wel tijd voor vrijmaken en gaat niet zo makkelijk meer als vroeger. Dus ja, soms is de balans echt even uit balans maar dan ben ik streng en plan ik in het vooruitzicht de zogenoemde ‘’ik.doe.niks.in.dit.weekend’’ weekend, deze weekenden zijn dan ook heilig en in die weekenden kan alles en mag alles maar niks moet. Lang verhaal kort. Met hulp van elkaar en een goede planning. Hebben we “meestal” een schoon huis, lekker eten op de plank en ook nog tijd voor elkaar en voor vrienden.


Bo, heel erg bedankt voor het schrijven! Wil jij meer weten van Bo, haar bedrijf en moederschap? Volg dan Boofotoo voor de foto’s en Zwangerenportaal voor vlogs met haar dochter Liv! Wil jij ook een gastblog schrijven? Neem dan contact op!

2 gedachten over “Gastblog: #momboss Bo Theijs

  • 7 november 2019 om 09:18
    Permalink

    Dankjewel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *