Focus op ondernemerschap, fotograaf worden!

nadine-van-spanje-new-fotografie-fotograaf-focus-op-ondernemerschap-1

Van je hobby je werk maken, voor veel mensen is dit hun ultieme droom. Bij mij is het niet alleen gebleven bij een droom, maar is het werkelijkheid geworden! Wil jij professioneel fotograaf worden en ben je ook goed genoeg, maar weet je alleen niet zo goed waar je moet beginnen of wat je wilt? Ik ga samen met jou aan de slag om je startklaar te maken!


nadine-van-spanje-new-fotografie-fotograaf-focus-op-ondernemerschap-5

Professioneel fotograaf worden!

Voor veel fotografen is het een droom om een eigen bedrijf te hebben waar ze van kunnen leven en in een ideale wereld zouden ze die droom ook achterna gaan. Helaas houdt de onzekerheid die het ondernemerschap met zich mee brengt te veel mensen tegen. Je hebt nu eenmaal geen vast inkomen, bent zelf verantwoordelijk voor je pensioen, verzekeringen en het werven van klanten.

Gelukkig is ondernemen niet alleen maar eng en ingewikkeld. Het brengt ook zoveel positieve dingen met zich mee! Denk aan het indelen van je eigen werktijden, je stelt je eigen regels en je hebt mega veel vrijheid!

Ik heb het risico genomen om mijn eigen bedrijf te beginnen in 2015, toen ik pas 18 was. Natuurlijk ging ik niet direct super veel verdienen, dat moet groeien. Nu, op het moment 3,5 jaar later, is fotografie mijn fulltime job en heb ik een succesvol en stabiel bedrijf. Lees hier meer over mij!

Wil jij ook het risico nemen, dan sta ik voor je klaar om je hierbij te helpen! Ik ben namelijk van het principe ‘gewoon doen en zien wat er gebeurt’!


Wat is Focus op Ondernemerschap?

Focus op ondernemerschap is een platform op Instagram speciaal voor fotografen die een duwtje in de rug nodig hebben. Op dit account vind je inspiratie, tips, ervaringen en allerlei leuke content die met het ondernemerschap te maken heeft!

Voor fotografen die graag persoonlijke begeleiding willen en een stok achter de deur, is er een traject wat je kan gaan volgen. Aan de hand van een werkboek ga je jouw onderneming startklaar maken. Ik coach en begeleid je hier in, zodat je het niet alleen hoeft te doen. Dit traject is voor de super gemotiveerde fotografen en heeft een investering die je makkelijk terug kan verdienen.

Het traject kan je op je eigen tempo volgen en is daarom super goed te combineren met jouw dagelijks leven. Heel fijn als je een baan hebt, studeert of fulltime mama of papa bent 🙂 Ook is de investering makkelijk terug te verdienen én in termijnen te betalen, zo houd ik het lekker laagdrempelig voor je!


nadine-van-spanje-new-fotografie-fotograaf-focus-op-ondernemerschap-4

Is het traject iets voor mij?

Het Focus op ondernemerschap traject is geschikt voor iedereen met de droom: ‘professioneel fotograaf worden!’ Zeker fotografen met een afgeronde MBO of HBO opleiding die toch nog even wat hulp nodig hebben met het ondernemen zelf. Ook als je heel erg goed bent geworden in fotografie als hobby en je hier je werk van wilt maken, ben je van harte welkom! Ook als je fotografie wilt combineren met een baan in loondienst. Het enige wat belangrijk is, is motivatie en het niveau van jouw foto’s, deze moeten natuurlijk wel van professionele kwaliteit zijn!

Mocht je twijfelen, dan kan je sowieso vrijblijvend het Instagram account gaan volgen, zodat je er achter gaat komen of je behoefte hebt aan wat meer verdieping. Ook kan je altijd een berichtje sturen naar mij om er eens over te kletsen!