Legalproof ondernemen met de Lawyer of Attraction®

Afgelopen woensdag, 26 juni 2019 was het #GREATGIANTGENIOUS evenement van Kim Hendriks, beter bekend als de ‘Lawyer of Attraction®’ Samen met een groep ondernemers luisterden we naar het inspirerende verhaal van Kim, maakten we kennis met elkaar en elkaars ondernemingen. Daarnaast heb ik Kim geïnterviewd, o.a. over het boek wat ze heeft geschreven, het Expertboek ‘Legalproof Ondernemen’.

legalproof-ondernemen

Het interview met de Lawyer of Attraction®

Kim Hendriks is de eigenaresse van Hendriks Meesteradvies. Kim wordt de ‘positiviteits jurist’ genoemd, is bekend als de Lawyer of Attraction® en is de auteur van het ExpertboekLegalproof Ondernemen.’

Kan je in het kort vertellen wat Legal en The Law Of Attraction met elkaar te maken hebben?

In mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik gemerkt dat the Law of Attraction, ofwel de wet van aantrekkingskracht, de leukste wet is waar ik als jurist mee werk. Het is dé reden dat ik het merk “Lawyer of Attraction® ” ben gaan voeren. De wet van aantrekking gaat kortgezegd over “wat je uitzendt, krijg je terug”. Mindset en positiviteit brengen je als persoon en als ondernemer overvloed, meer geluk, een succesvoller bedrijf, de leukste klanten.

Omdat ik in mijn business als missie heb om legal positiever te maken en mensen succesvol en moeiteloos wil leren ondernemen, ben ik al mijn waarde, expertise, achtergrond, vaardigheden, kennis en opleidingen gaan bundelen. Dat maakt dat ik een hoogwaardiger aanbod kan aanbieden en ondernemers op de allerbeste manier kan helpen. (Money)mindset is het belangrijkste om aan te pakken en successen te boeken plus je angsten en belemmerende overtuigingen overboord te gooien en als leider en expert jouw marktaandeel te claimen.

Naast dat ik als zogenaamde positiviteitsjurist dus puur legal producten en -strategie aanbied, heb ik dus ook een volwaardiger aanbod waarin ik meer als legal mentor ondernemers en hun business uplift door mindset en businessstrategie. Het allerleukste om te doen!

Wat is het belangrijkste wat je mee wil geven al al de ondernemers die naar jouw event zijn gekomen?

Mijn boodschap zoals ook de hashtag die ik speciaal heb bedacht voor het event #GREATGIANTGENIUS zegt, is GA groots denken en doen. Je droom achterna; No bullshit, no excuses, geen kleinheidswaanzin. Overvloed is je geboorterecht.

Is Legal voor elke ondernemer een onderwerp waar hij/zij iets mee moet doen volgens jou?

100%. Wat ik altijd zeg: ieder bedrijf, hoe groot of klein ook, heeft een bedrijfsvoering. De meeste ondernemers hebben wel het besef dat de financien op orde moet zijn, hebben een boekhouder, accountant of een administratiekantoor. Ze investeren in marketing, in HRM, ICT en in sales. Maar waar blijft legal? Terwijl het toch écht bij je bedijfsvoering hoort.

Het probleem naar mijn idee zit ‘m in een aantal dingen:

  1. Ondernemers hebben een negatieve kijk op legal. Ze vinden het eng, formeel, spannend, duur, snappen er geen hout van
  2. Ze hebben geen inzicht in wat legal allemaal inhoudt en belangrijker nog, wat het voor henzelf inhoudt en wat het precies oplevert
  3. Ze voelen nog geen ‘pijn’. Als startende ondernemer wil je eerst bouwen, opschalen, doorgroeien, cashen. Pas als je dit hebt bereikt, een aardige cashflow hebt, je met een team gaat werken, meer klanten hebt en misschien al meerdere conflicten heb meegemaakt, ga je voelen dat je geen risico’s wilt lopen. De angst voor schaarste, ​om het allemaal weer kwijt te raken, zorgt dan vaak dat je onrustig wordt, beslissingen uitstelt. Het voelt niet professioneel.

Het is dus voor mij echt die missie om legal positiever te maken. Laten inzien wat de kracht is van legal. Zo zei Roy Martina op mijn boeklancering dat als hij mijn boek had gehad toen hij begon met ondernemen, hij 10 miljoen rijker was geweest. Roy vergelijkt legal bovendien met zijn vak als holistisch arts. In feite is legal preventieve geneeskunde, waarbij je jezelf maar ook anderen behoedt van allerlei kwalen. Daarnaast leer je er ontzettend veel van als ondernemer als je legal snapt, kent en tot in de puntjes doorleeft. Tegenwoordig gebruikt Roy legal juist om ook anderen te beschermen.

Ik breng legal juist op een toegankelijke en hapklare manier. Jij moet het zelf snappen. Jij moet hierdoor je business beter kunnen runnen. Legal is namelijk jouw verantwoordelijkheid. En wist je dat je ook aan legal kunt verdienen?

Wat kan jij met jouw bedrijf betekenen voor andere ondernemers?

Ik ben uitermate goed om licht te schijnen op het pad wat een ander nog niet voor zichzelf ziet. Zowel vanuit legal gezien, maar met name natuurlijk op het strategisch doorgroeien van je bedrijf.

Ik kan je helpen met het neerzetten van een sterk merk (inclusief een merk deponeren) en met zorgeloos en moeiteloos ondernemen. Juist door een sterk legal fundament en met praktische, gerichte en strategische stappen jouw bedrijf én persoonlijkheid upliften.

Wat ik bij mijn huidige klanten zie is dat ze legal daadwerkelijk gaan omarmen, de waarde ervan gaan inzien. Maar ook de waarde van zichzelf gaan inzien, betere prijzen gaan vragen, beter voor zichzelf gaan zorgen. Het ondernemen wordt op alle vlakken zoveel leuker! Daarom zeg ik altijd: Legal is niet saai, maar sexy!

Waarom zouden ondernemers jouw expertboek ‘Legalproof ondernemen’ moeten lezen?

Het boek is een afspiegeling van mijn gedachtengoed, in de zin van grootser en succesvoller ondernemen met de juiste legal tools. Het boek is opgebouwd uit 50 tips die je hierbij gaan helpen.

Je vindt er onder andere praktische tips, contract voorbeelden, AVG-tools en nog veel meer info en kennis op legal gebied. Ook een Manifest over hoe je meer omzet, meer klanten, een succesvoller bedrijf kun manifesteren, hoe je conflicten beperkt en in harmonie oplost, staan erin beschreven. Echt de combi legal wetten en de wet van aantrekking.

Bij het boek zit een legal successcan ter waarde van 197 euro die je gratis kunt downloaden. Het geeft je snel een overzicht van hoe jouw bedrijf er op legal gebied voorstaat.


Het live event en het Expertboek Legalproof Ondernemen

Ik was de gelukkige winnares van een kaartje voor het #GREATGIANTGENIOUS event en besloot om mijn camera mee te nemen, want ik was er toch! Kim deelde 6 belangrijke tips om je bedrijf te laten groeien. Een daarvan is het toepassen van de wet van aantrekkingskracht. Als je daar meer over wilt weten, moet je echt even bij Kim zijn! Ook als je meer wilt weten over legalproof ondernemen!

Het was erg inspirerend en heb er veel waarde uitgehaald. Ook heb ik veel andere ondernemers gesproken en zijn we tot mooie inzichten gekomen. Iedereen had zijn en haar eigen visie op dingen en daar kwamen bijzondere gesprekken uit. De sfeer was echt heel ontspannen en Kim had een toplocatie uitgekozen, namelijk ‘Grand Café aan de Beek’ in Arnhem. Aan het einde kreeg iedereen het boek ‘Legalproof ondernemen’ van Kim, die je trouwens hier kan bestellen!


Zelf ben ik nooit zo’n actieve offline netwerker geweest, maar gisteren heb ik gemerkt dat ik dit veel meer wil gaan doen. Organiseer jij binnenkort een evenement en heb je nog een fotograaf nodig? Stuur mij dan zeker een berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *